В перші місяці нового року країна захлинеться у контрабандних ТВЕНах, – Філіп Морріс Україна

Источник: ua-weekly.com
Philip Morris International
В перші місяці нового року країна захлинеться у контрабандних ТВЕНах, – Філіп Морріс Україна

Сьогодні Верховна Рада втратила шанс на збереження інноваційного ринку тютюновмісних виробів для електричного нагрівання (ТВЕН), відмовившись від поступового підвищення акцизного податку. З 1 січня 2021 року податок буде одномоментно підвищено на 320%, що повністю зруйнує категорію.

«На жаль, ця помилка дорого коштуватиме всій країні. Ми очікуємо, що внаслідок підвищення ставки акцизу на 320% у наступному році ціна на ТВЕН перевищить ціну на будь-які доступні на ринку легальні сигарети. Це повністю зруйнує інноваційну категорію нікотиновмісних продуктів зі зниженим ризиком. По нашим оцінкам, легальний ринок ТВЕН скоротиться вдвічі. Ціна на HEETS для IQOS в Україні буде вища, ніж у Росії, Білорусі та Молдові, що призведе до стрімкого зростання кількості контрабанди цієї продукції у 2021 році», – заявив генеральний директор «Філіп Морріс Україна» Костас Салварас. 

Близько мільйона курців в Україні вже перейшли на тютюн для нагрівання, обравши менш шкідливу альтернативу. «Для значної частини з них фінансовий аргумент є важливим. Їм доведеться обирати між легальною пачкою хітстіків та дешевою контрабандною продукцією чи пачкою сигарет», – відзначив Костас Салварас.

Наслідком такого вибору для державного бюджету стане стрімке скорочення надходжень від акцизного податку, для споживачів – втрата можливості обрати менш шкідливу альтернативу, для ФМУ – втрата цілої категорії ринку, а для економіки України – зростання тіньового сегменту та втрата мультимільйонних інвестицій від одного з найбільших платників податків країни.

За розрахунками ФМУ, після стрімкого підвищення ціни, об’єм легального ринку ТВЕН в Україні скоротиться вдвічі. «Ринок тютюнових виробів змінюється. Курці по всьому світу відмовляються від сигарет на користь менш шкідливих альтернатив. Тютюновмісні вироби для нагрівання – одна з найпопулярніших альтернатив. Уряди та державні агентства підтримують ці зміни – адже саме таким шляхом можна реально знизити ризики для здоров’я курців. На жаль, Україна відмовилася іти шляхом інновацій», – зазначив Костас Салварас.

П’ять років тому компанія Philip Morris International оголосила про свою нову глобальну мету – світ без тютюновогу диму. Компанія цілеспрямовано та планомірно крокує до своєї мети. Інвестиції у виробництво сигарет скорочуються з кожним роком. Натомість компанія інвестує мільярди доларів у розвиток менш шкідливих альтернатив. «Рішення Верховної Ради призведе до руйнування ринку ТВЕН в Україні. Після цього країна не може розраховувати на додаткові інвестиції від нас», – заявив Костас Салварас.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть