Держдума Росії ратифікувала договори про дружбу з псевдореспубліками «ДНР» та «ЛНР»

Источник: ua-weekly.com
ДНР ЛНР Росія
Держдума Росії ратифікувала договори про дружбу з псевдореспубліками «ДНР» та «ЛНР»
Державна дума РФ ратифікувала договори про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу з псевдореспубліками «ДНР» і «ЛНР».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Держдуми.

Нижня палата російського парламенту під час засідання ухвалила поправку, згідно з якою договори мають набути чинності оперативно – з моменту публікації.

Ці договори вніс до ДД президент РФ Володимир Путін після підписання указів про визнання самопроголошених «ДНР» та «ЛНР».

«Цей договір укладається терміном на 10 років. Його дія автоматично продовжуватиметься на наступні п'ятирічні періоди, якщо жодна з договірних сторін не заявить шляхом письмового сповіщення про своє бажання припинити його дію не пізніше ніж за шість місяців до закінчення чергового періоду», — йдеться в одній із статей договору Росії з «ДНР». Аналогічна стаття міститься у договорі з «ЛНР».

Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «ДНР» та «ЛНР» і підписав відповідні укази.

При цьому він звинуватив Україну в ескалації нинішньої ситуації в ОРДЛО, заявивши, що Росія зробила все, щоб зберегти територіальну цілісність України. Свій виступ Путін завершив погрозою Україні, яка, за його словами, нібито діє на Донбасі агресивно.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть