У Варшаві відбулася презентація української високої кухні та українських вин

Источник: ua-weekly.com
У Варшаві відбулася презентація української високої кухні та українських вин
У Варшаві в ресторані Бачевських у четвер, 16 грудня, відбулася презентація української високої кухні (fine dining) та дегустація вин найкращих українських виробників.

Участь у заході взяли представники дипкорпусу у Польщі,  польського гастрономічного бізнесу та торговельних мереж, медіа, передає кореспондент Укрінформу.

“Поєднання українського вина з українськими стравами, яке було організовано у ресторані Бачевських у Варшаві, змінило думку і підхід до українських вин та українських продуктів”, – розповів у коментарі агентству посол України в Польщі Андрій Дешиця.

За його словами, такий захід дозволяє просувати найкраще в Україні, показувати, що нашій державі є чим пишатися і що просувати у світі. 

Дещиця висловив сподівання, що крок за кроком українські вина, українські продукти та українські шеф-кухарі займуть достойне місце на гастрономічній карті Європи та світу. 

Вишукані страви в ресторані Бачевських до дегустації вин готувалися під керівництвом шеф-кухаря Дмитра Бабака.

Власник винних крамниць Botelier у Львові, сомельє з багаторічним стажем Віталій Білинський в коментарі агентству підкреслив: для учасників заходу важливо було показати, що Україна – держава, яка активно розвивається у бізнес-форматі та форматі правильних європейських традицій. 

“Ми для них відкрили виробництво вина в Україні, що воно існує, що воно на високому рівні, що там можна знайти дуже цікаві речі. За таке вино не те що не соромно, а його з гордістю можна представити у будь-якому топресторані Лондона, Парижа чи інших місць Європи”, – наголосив Білинський. 

За його словами, у варшавському ресторані Бачевських було представлено вино найкращих українських виниробень. Зокрема, йдеться про виноробні “Шабо”, “Колоніст”, “Сергія Стаховського”, “Чізай”, “Бейкуш”, “Князя Трубецького”.

Організатори презентації ставили собі за мету створити майданчик для ведення діалогу між бізнес-середовищами Польщі та представниками українського гастробізнесу, стимулювати етногастрономічний туризм, а відтак сприяти зовнішній торгівлі та покращенню інвестиційному клімату України.

Нагадаємо, на 14-му благодійному різдвяному ярмарку у Варшаві (SHOM Christmas Bazaar) було представлено Український павільйон. Усі відвідувачі могли скуштувати український борщ, українську випічку, випити запашну львівську каву, купити різноманітні українські подарунки, взяти участь у майстер-класі з петриківського розпису, послухати українську музику

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть