В Офісі президента заперечують використання державних гвинтокрилів у особистих цілях Єрмака

Источник: ua-weekly.com
Єрмак
В Офісі президента заперечують використання державних гвинтокрилів у особистих цілях Єрмака

В Офісі президента заперечують використання гвинтокрилів Державної служби з надзвичайних ситуацій для перевезення гостей на день народження керівника ОП Андрія Єрмака, про що свідчать оприлюднені раніше матеріали видання "Українська правда".

"Офіційно повідомляємо, що не було жодного 4-денного святкування з феєрверками, концертами, макетами венеційської архітектури, масовкою гостей та іншими принадами… не було використання державних чи приватних літаків жодних осіб, пов'язаних з будь-якими бізнесменами. Гвинтокрилами ДСНС гостей чи взагалі сторонніх осіб не перевозили, тим більше з розважальною метою", - заявлено на офіційній сторінці ОП у Facebook.

При цьому наголошується, що у п'ятницю президент працював у Києві – на Банковій. Увечері того дня відбув у резиденцію у Гуті. У неділю глава держави перебував у Києві на відповідних заходах, присвячених роковинам початку Революції Гідності. У понеділок він також був на робочому місці.

Також повідомляється, що "користування цією резиденцією протягом одного-двох днів, як і гвинтокрилами, які забезпечують пересування Президента, відбувалося згідно зі звичайними протоколами щодо переміщення Президента та його співробітників і користування відповідними об'єктами".

При цьому з інших представників влади до резиденції заїжджав лише Олексій Чернишов, який перебував у ті дні у Рівному та пересувався автомобілем.

Також наголошується, що Андрій Єрмак відзначив день народження у понеділок у Києві – з батьками, у вівторок його привітали колеги в Офісі президента.

Також в офісі дорікнули журналістам, що там отримали інформаційний запит уже в день виходу репортажу та лише за кілька годин до оприлюднення матеріалу.

"Враховуючи те, що анонсувати цей репортаж Михайло Ткач (автор матеріалу, журналіст "Української правди" – ІФ) почав ще 22 листопада, висновок може бути лише один, а саме: отримання коментаря від Офісу Президента й не передбачалося при підготовці матеріалу, а запит міг бути направлений суто формально", - наголосили в офісі.

В Офісі президента також повідомили, що наступного місяця відзначається День працівників дипломатичної служби України.

"Зберуться – і саме у резиденції у Гуті – понад сто голів дипломатичних та консульських представництв України. Відбудеться спеціальний дипломатичний форум – з відповідною програмою. Підготовка до цього форуму на місці вже триває", - заявлено у пості.

Сам керівник ОП Андрій Єрмак також опублікував на своїй сторінці у Facebook спростування інформації журналістів, яке багато в чому дублює реакцію на офіційній сторінці.

"Як я вже говорив, не люблю свій день народження, і голосно святкував цей день лише одного разу в житті. Це було моє 35-річчя. Цьогорічний ювілей я ніяк особливо не відзначав, лише в понеділок заїхав до батьків... У вівторок виділив одну годину, щоб прийняти поздоровлення від колег в Офісі президента.

Також глава ОП спростував інформацію про гостей.

"Як зазначило видання, серед гостей на святкуванні мого дня народження в Гуті, були мій заступник Андрій Татаров та міністр Олексій Чернишов. Справа в тому, що я не маю заступника Андрія Татарова. І ні Андрія Татарова, ні Олега Татарова в Гуті не було", – написав Єрмак.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть