Кабмін оприлюднив порядок торгів газом для потреб виробників продтоварів

Источник: ua-weekly.com
газ Кабмін
Кабмін оприлюднив порядок торгів газом для потреб виробників продтоварів
Кабінет Міністрів оприлюднив порядок біржових торгів газом для потреб виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість. 

Як передає Укрінформ, відповідна постанова уряду №19 від 12 січня 2022 року оприлюднена на Урядовому порталі.

Згідно з порядком торгів, продавці з метою сприяння покупцям в купівлі природного газу зобов’язані щомісяця виставляти на торги до 20% "блакитного палива" власного видобутку. За ухваленим порядком окремі торгові сесії мають проводитися на біржі у робочі дні з 10 по 22 число кожного календарного місяця.

Для організації та проведення торгів Міністерство енергетики утворить комітет з нагляду, куди входитимуть по два представники Міненерго, Міністерства економіки та Міністерства аграрної політики та продовольства. Серед повноважень такого комітету: погодження регламенту торгів, моніторинг аукціонів, затвердження переліку допущених до торгів покупців, погодження обсягу природного газу для кожного покупця. Оголошення про проведення торгів природним газом для потреб виробників продтоварів будуть оприлюднюватися на сайті енергетичної біржі.

Продавець для кожної окремої заявки на продаж зобов’язаний повідомити біржі граничну ціну газу, вище якої не може бути укладено біржову угоду. У випадку невиконання зазначеної вимоги стартова ціна продавця визначається як гранична. Біржа, зі своєї сторони, на підставі граничної ціни встановлює цінові ліміти, вище яких не може укладатися біржова угода. У граничній ціні газу, який продаватиметься згідно даного порядку, постачальницько-збутова надбавка обмежена максимальним рівнем 24%.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів до 30 квітня 2022 року обмежив вартість природного газу для виробників борошна, хліба, молока, курятини, соняшникової олії. Уряд встановив граничний рівень постачальницько-збутової надбавки до ціни природного газу власного видобутку (без урахування рентних платежів) на рівні не більше 24% для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть