Ціни на молочку зазнають кардинальних змін

Источник: ua-weekly.com
Ціни на молочку зазнають кардинальних змін

Вже за тиждень-другий вартість молочних продуктів зміниться. Так, впродовж першого осіннього місяця молочка додасть у ціні на 5-7%. Причина цього сезонного явища криється у сезонному зниженні надоїв.

Виробники запевняють, що йдуть споживачам на поступки, тому підвищення вартості буде доволі помірним.

Поки ж більшість молочних ферм працюють у збиток. Підняти ціни вище не можуть, тому що втратять українського споживача через засилля на полицях дешевого імпорту.

Вимушене підвищення цін у вересні буде не лише на молочну продукцію. За прогнозом на ринках та в магазинах українці не знайдуть дешевих яблук, тому що сильні дощі та град зіпсували мало не весь урожай.

Ще навесні, коли сади лише починали цвісти, експерти прогнозували, що вартість 1 кг плодів становитиме близько 70 грн. Якою буде ціна яблук восени, навіть садівникам складно передбачити.

Невтішні прогнози на вересень роблять й економісти. На переконання кандидата економічних наук, незалежного експерта Олександра Хмелевського, підвищення облікової ставки Нацбанком до 8% річних не сповільнило інфляцію.

У липні вона досягла 10,2%, і нині є всі підстави вважати, що восени ці показники зростуть ще більше.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть