У США не вірять, що РФ розробила безпечну й ефективну вакцину від COVID-19

Источник: ua-weekly.com
У США не вірять, що РФ розробила безпечну й ефективну вакцину від COVID-19

Головний експерт США з інфекційних захворювань і член спеціальної групи Білого дому з боротьби проти пандемії коронавірусу доктор Ентоні Фаучі сумнівається, що Росія довела безпечність й ефективність своєї вакцини.

Як пише Newsweek, у Москві минулої суботи оголосили, що російський препарат отримає схвалення через кілька тижнів.

"У нас могла бути вакцина ще вчора. Вона не була б безпечною чи ефективною, але вона б у нас була", - сказав Фаучі, який очолює також Національний інститут алергії й інфекційних хвороб США.

"Ми хочемо довести, що наша вакцина безпечна й ефективна. І саме тому ми проводимо всі ці клінічні випробування. Тож будь-хто може сказати, що вже створив вакцину й виготовляє її. Але потрібно довести безпеку й ефективність. І я сумніваюся, що росіяни зробили це. Але, знаєте, ми скоро все побачимо", - додав американський вчений, порадивши також "остерігатися людей, які кажуть, що у них вже є вакцина".

Newsweek пише, що головний американський інфекціоніст також висловив аналогічні застереження, коли давав свідчення в Конгресі щодо кризи, спричиненої коронавірусом.

"Я дуже сподіваюся, що Китай і Росія справді випробують свої вакцини, перш ніж дати її комусь. Тому що твердження про створення готової до розповсюдження вакцини до завершення усіх тестів щонайменше проблематичне", - сказав Фаучі.

В суботу міністр охорони здоров'я Росії Михайло Мурашко заявив, що Національний дослідний центр епідеміології й мікробіології імені академіка Н.Ф. Гамалії завершив клінічні випробування вакцини проти коронавірусу. Масова вакцинація запланована на жовтень. Але Росія досі не опублікувала наукових доказів, які б підтверджували, що її препарат безпечний і ефективний.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть