У Білорусі на мітинг опозції в Мінську прийшли 25 тисяч людей

Источник: ua-weekly.com
У Білорусі на мітинг опозції в Мінську прийшли 25 тисяч людей

Близько 25 тисяч людей прийшли в Мінську на мітинг опозиційної кандидатки на посаду президента Білорусі Світлани Тихановської у четверг, 30 липня. Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода" та портал Tut.by.

У своєму виступі Тихановська, серед іншого, звернулася до силовиків.

“Що ви робите: на вулицю виходять ваші діти, матері, сестри. Не потрібно їх бити. Люди просто вийшли висловити свою думку. Подивіться нам в очі. Ми такі, як ви. Бабуся, яка продає кріп у переході, не є злочинцем. Люди, які хочуть гідного життя, не є злочинцями. Білоруси, які підтримують альтернативного кандидата, не є злочинцями. Це наш народ. Нація, яка хоче мирної зміни влади. Будь ласка, не йдіть проти своєї совісті, не йдіть проти свого народу”, — сказала Світлана Тихановська.

“Мій чоловік Сергій Тихановський не є злочинцем”, — наголосила Тихановська, розповівши про те, як правоохоронці перекваліфікували справу проти нього.

Слідчий комітет Білорусі 30 липня повідомив, що проти опозиційного політика Миколи Статкевича, блогера Сергія Тихановського та інших затриманих порушені кримінальні справи. Також Слідчий комітет пов’язав ці справи із затриманням 29 липня під Мінськом громадян Росії, яких вважає членами “ПВК Вагнера”.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть