Перші кроки Джо Байдена

Источник: ua-weekly.com
США Джозеф Байден
Перші кроки Джо Байдена

На знімку: Після інавгурації Джо Байден з дружиною та Камала Харріс з чоловіком у Вашингтоні вшанували пам’ять понад 400 тисяч американців, які померли від коронавірусу.

Як інформує «Європейська правда», Байден, зокрема, наказав зупинити будівництво так званої стіни Трампа на американсько-мексиканському кордоні, зупинив заборону на в’їзд до США з країн, де здебільшого проживають мусульмани, заявив про намір повернутися до Паризької кліматичної угоди та Всесвітньої організації охорони здоров’я і скасував затвердження побудови нафтогону Keystone XL, який лобіював Дональд Трамп.

Крім того, Джо Байден підписав антикоронавірусну ініціативу, яка запроваджує вимогу носіння масок у федеральних установах, і розпорядився створити посаду координатора з питань протидії COVID-19.

Президент ввів мораторій на виселення за борги як мінімум до 31 березня 2021 року і продовжив до 30 вересня паузу у виплаті студентських боргів.

У повідомленні Білого дому такі кроки президента пояснюють так: «Байден виконає свою передвиборчу обіцянку допомогти бідним у фінансовому відношенні американцям впоратися з наслідками пандемії коронавірусу. Він продовжить федеральну заборону на виселення із займаного житла і запропонує федеральним агентствам продовжити терміни викупу заставних за іпотечними кредитами, що гарантовані на федеральному рівні».

Міжнародна спільнота схвально поставилася до перших кроків нового президента. Так, рішення повернути США до ВООЗ і до участі в Паризькій кліматичній угоді привітав генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. А в Раді Європи позитивно відгукнулися на рішення скасувати заборону на в’їзд до Сполучених Штатів громадянам із країн з переважним мусульманським населенням.

Про можливості відновити співпрацю заявили й представники бізнесу. Як повідомляє Укрінформ, три китайські телекомунікаційні гіганти China Unicom, China Mobile і China Telecom звернулися до Нью-Йоркської фондової біржі (NYSE) з проханням переглянути рішення про виключення їх зі списку. Водночас міністерство закордонних справ КНР запровадило персональні санкції проти 28 представників адміністрації Дональда Трампа.

Посол України у США Володимир Єльченко у коментарі Укрінформу розповів, що «працює над реалізацією запрошення Джо Байдена відвідати Київ, а також над можливим візитом Володимира Зеленського до США». Посол зауважив, що нова американська адміністрація, враховуючи обізнаність в українському питанні багатьох політиків, у тому числі особисто Байдена, зосередиться на конкретних питаннях. «Це, передусім, боротьба з корупцією, оскільки пора вже від слів переходити до справ. І по-друге — це реформа судової системи», — сказав В. Єльченко.

Нагадаємо: Джо Байден 20 січня склав присягу і став 46-м президентом Сполучених Штатів Америки на офіційній церемонії у Вашингтоні 20 січня.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть