Business Insider: Білл Гейтс пояснив, чи збирається він "чіпувати" людство через вакцини

Источник: ua-weekly.com
Business Insider: Білл Гейтс пояснив, чи збирається він "чіпувати" людство через вакцини

Американський мільярдер і засновник компанії Microsoft Білл Гейтс знає про теорії змови про себе, зокрема про ті, в яких він нібито збирається використати вакцини від коронавірусу, щоб "чіпувати" людство. Він сказав, що йому важко заперечувати ці вигадки, тому що "вони такі дурні".

Як пише Business Insider, мільярдер заперечив безпідставні теорії про нібито його зловісні плани.

"Я ніколи не брав участі у жодних речах, пов'язаних з мікро-чіпами. Дуже важко заперечувати такі історії, тому що вони надзвичайно дурні або дивні", - сказав він в розмові з журналістами видання.

Гейтс роками намагався попередити про загрози початку пандемії, закликаючи світових лідерів включно з президентом Дональдом Трампом в 2016 році почати серйозну підготовку до таких подій. Під час виступу на конференції TED в 2015 році він говорив про потенційно велику кількість жертв в разі початку глобальної пандемії. Але посилаючись на цю промову, а також на те, що Фонд Білла і Мелінди Гейтс виділив 300 мільйонів доларів на боротьбу з COVID-19 і пошуки вакцини, ще в січні деякі праві групи почали поширювати дезінформацію про те, що Гейтси якимсь чином стоять за створенням коронавірусу. І що вони нібито хочуть отримати від цього вигоду.

"Добре знати, які діти отримали вакцину від кору, а які ні", - сказав Гейтс, додавши, що "потрібні системи" на зразок електронних медичних реєстрів, які б допомагали лікарям перевірити, хто був імунізований. Але мільярдер запевнив, що про жодні мікро-чіпи в жодному разі не йдеться.

"Наш фонд збирає гроші, щоб купувати вакцини. Саме тому ми бачили загрози пандемії й говорили про це", - пояснив засновник Microsoft.

Однак, теорії змови про Білла Гейтса і коронавірус заполонили ЗМІ і соціальні мережі. Згідно з даними компанії Zignal Labs, в березні і квітні про це згадували 1,2 мільйона разів. Опитування, яке провели Yahoo News і YouGov, виявило, що 28% американців вірять у теорію змови про Гейтса. В цей час, 44% опитаних республіканців і 50% глядачів Fox News говорили, що це правда. У свою чергу, глядачі, наприклад, телеканалу MSNBC вважають, що це брехня.

На питання про дані опитувань Гейтс відповів, що вони його "трохи тривожать". Однак, він додав, що це не завадило урядам й іншим групам по всьому світу вкладати гроші в розробку вакцин від COVID-19. За словами Гейтса, небезпека в тому, що коли вакцина нарешті з'явиться, такі настрої можуть підірвати кампанії з імунізації.

"Світ повинен працювати разом над розробкою безпечних і ефективних вакцин і над тим, щоб організувати масштабне виробництво. Це б допомогло нам доставити їх до тих людей, кому вони потрібні найбільше і хто за них не завжди може заплатити", - сказав Гейтс.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть