Поліція перевірятиме наявність сертифікатів

Источник: ua-weekly.com
Поліція перевірятиме наявність сертифікатів

Прем’єр зауважив, що бізнес сам має перевіряти наявність відповідних сертифікатів про вакцинацію, і закликав підприємців поставитися до цього відповідально. У Нацполіції та інших уповноважених органів відтепер є програмне забезпечення, завдяки якому вони перевірятимуть у відвідувачів наявність COVID-сертифікатів. 

В Україні нині понад 10 мільйонів доз вакцин, і всі охочі й відповідальні можуть без проблем і черг отримати щеплення.

Глава уряду нагадав, що у «червоній» зоні освітні заклади працюватимуть дистанційно. Приймати учнів вони зможуть, лише якщо педколектив буде на 100% щеплений двома дозами вакцини. Він повідомив і хороші новини: на початок цього тижня вже понад 81% українських педагогів вакциновано. Це дає змогу більшості закладів освіти працювати у звичайному режимі.

Приділено увагу й питанням євроінтеграції. Уряд підтримав проєкт розпорядження Президента про уповноваження міністра освіти і науки Сергія Шкарлета на підписання угоди між Україною і Європейським Союзом та Європейським співтовариством з атомної енергії про участь України у рамковій програмі з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та програмі з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії на 2021—2025 роки. Підписання угоди заплановано в межах 23-го саміту «Україна — Європейський Союз» у Києві 12 жовтня 2021 року.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть