Скандальний заступник очільника Міноборони, якого звинувачують у розкраданні державних грошей, приховує статки

Источник: ua-weekly.com
политика Минобороны
Скандальний заступник очільника Міноборони, якого звинувачують у розкраданні державних грошей, приховує статки
НАБУ оголосило заступникові міністра оборони генерал-лейтенанту Ігореві Павловському підозру в розтраті майже 150 мільйонів бюджетних коштів. Разом з ним у справі фігурують троє інших посадовців міністерства.
 
 І, виявляється, це лише один з епізодів бурхливої діяльності 52-річного генерала. Він уміє набивати кишені й іншими способами. А ще ретельно приховує статки, якими володіє. Подробиці в розмові з блогером - Максимом Кречетовим. - На яких схемах, крім зловживань під час держзакупівель, заробляв затриманий генерал Ігор Павловський? - Є інформація - її легко можете знайти у відкритому доступі - про сучасний рекет щодо підприємців одеського ринку “7 кілометр”, частина якого розташована на території колишнього військового містечка.
 
Так-от, вимагачі не приховували, що левову частку величезних поборів відправляли тоді ще заступникові міністра з питань тилу Павловському. У Міноборони до нього давно прилипло прізвисько “Бабловський”... До речі, начальником служби тилу Збройних сил України Павловський був у найтрагічніший період - із січня 2014-го по квітень 2015 року. Пам'ятаєте, як на передовій тоді було нічим воювати, а солдатам - у що вдягнутися і що їсти? Не було й спорядження та матеріалів для облаштування наших позицій на передовій. Україну допомогли захистити волонтери й наші з вами пожертви.
Та ось Павловського тоді підвищили до... заступника міністра з тилу! А після гучних скандалів навколо “Воєнторгу” з почестями перевели на посаду заступника міністра з озброєння. - Що відомо про статки скандального генерала? - У декларації пана Павловського, який нібито прописаний у селищі Чорноморському на Одещині, вказано, що він володіє квартирою в Житомирі (це колишнє службове помешкання, до речі, Міноборони). Але, як з'ясували аналітики громадської організації “Слово і Діло”, у Єдиному реєстрі нерухомого майна на нього нічого не оформлено. 
 
Тим часом, за інформацією дослідників, дружина генерал-лейтенанта Валентина Павловська володіє гектарами під Одесою. Вона працює головним спеціалістом відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу у військкоматі Житомира. В офіційній декларації за минулий рік військовий вказав, що його дружина володіє земельною ділянкою площею 600 квадратних метрів у Чорноморському Лиманського району. У Єдиному реєстрі нерухомого майна на Валентину Павловську справді оформлена земельна ділянка під Одесою.
 
Проте в реєстрі йдеться про два гектари землі, а це 20 тисяч квадратних метрів, а не 600, як вказав у декларації генерал. - Скільки орієнтовно коштує така ділянка? - Селище Чорноморське лежить на самому березі моря, і земля тут по-справжньому дорога. На популярному сайті безплатних оголошень 650 кв. м у Чорноморському продають у середньому за 9 тисяч доларів. Тобто ділянка подружжя Павловських потягне майже на 280 тисяч доларів. У національній валюті це близько 7,5 мільйона гривень. Для порівняння, за минулий рік Ігор Павловський задекларував 596 749 гривень спільного із дружиною доходу (враховано її пенсію). Неважко підрахувати, що для того, аби придбати таку ділянку під Одесою, сім'ї військового довелося б не їсти, не пити і відкладати геть усе зароблене понад 12 років. Наталія ВАСЮНЕЦЬ, газета Експрес.
 
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть