В Європі очікуються «брудні» дощі

Источник: ua-weekly.com
Європа
В Європі очікуються «брудні» дощі

Над Атлантичним океаном рухається величезний пиловий шлейф, частина якого спрямовувалась на північний схід. Про це повідомляє Національне управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA).

За словами дослідники, щорічно сильні сезонні вітри видувають з пустелі Сахара понад 180 мільйонів тонн пилу. Як правило, ці пилові потоки рухаються через Атлантичний океан у бік Америки, а в окремих випадках – осідають в інших частинах Африки або прямують на північ.

Згідно з прогнозом Служби моніторингу атмосфери Copernicus, значна частина пилу, яка дістанеться Європи найближчими днями, ймовірно, накриє Іспанію та Францію. Незабаром пилові хмари можуть дістатися й Скандинавії. У деяких частинах Іспанії можуть пройти “брудні” дощі.

Як зазначають дослідників, пил із Сахари не тільки погіршить якість повітря та прискорить танення снігового покриву. Він також впливає на клімат і біологічні системи Землі, поглинаючи та відбиваючи сонячну енергію, здобрюючи екосистеми океану залізом та іншими мінералами, необхідними рослинам і фітопланктону.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть