"Пішло під воду за п’ять хвилин". Врятовані українські моряки розповіли, як тонуло їхнє судно

Источник: ua-weekly.com
катастрофа
"Пішло під воду за п’ять хвилин". Врятовані українські моряки розповіли, як тонуло їхнє судно

Врятовані моряки суховантажу Arvin, який напередодні затонув у Чорному морі, розповіли, що їхнє судно пішло під воду за лічені хвилини.

Судно вчора затонуло біля берегів Туреччини. На борту перебували 12 членів екіпажу - десять українців і двоє росіян.

МЗС України напередодні повідомило, що в рамках рятувальної операції вдалося врятувати шістьох моряків, п'ятеро з них українці. Пошуки інших членів екіпажу тривають.

Врятовані розповіли, що напередодні через погані погодні умови стали на якір, але погода погіршилася ще більше.

"Вітер почав набирати силу з 11:00-11:30, хвилі досягали 6 метрів. На кораблі почули хруст, тоді було оголошено сигнал тривоги. Сигнал про те, що судно тоне, було відправлене о 12:20. Судно затонуло швидко, приблизно за 5 хвилин", - розповів один із моряків.

Серед членів екіпажу були ті, для яких цей рейс був першим.

Моряки також подякували за свій порятунок екіпажу катера береговій охорони Туреччини, який був неподалік і врятував їм життя.

"Велике дякуємо вам від себе та від наших сімей за порятунок. За те, що ризикуючи власним життям, у небезпечних та нестерпних умовах, ви нас врятували".

Командир екіпажу берегової охорони розповів, що моряків витягували з води, кидаючи їм рятувальне коло. Через високі хвилі, щоб витягти одну людину, доводилося робити по 3-4 маневри.

Наразі врятовані українці перебувають у лікарні міста Бартин. Там їх уже відвідав посол України в Туреччині.

Стан здоров'я моряків задовільний.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть