ФОПам знову дадуть по 8 тисяч карантинних: за яких умов вони можуть розраховувати на допомогу від держави

Источник: ua-weekly.com
ФОПам знову дадуть по 8 тисяч карантинних: за яких умов вони можуть розраховувати на допомогу від держави

ФОПи знову можуть отримати по 8 карантинних тисяч від держави. Про це заявили в Мінекономіки. При цьому уточнили, що таке рішення поки не прийняте, але може бути розглянуте.

Українські ФОПи можуть розраховувати на чергову виплату карантинних грошей в тому випадку, якщо в країні настільки погіршиться епідеміологічна ситуація, що доведеться запроваджувати новий локдаун.

Поки ж, хоч в Україні і почалася третя хвиля епідемії, проте ситуація не настільки тривожна, щоб вводити локдаун. Поки лише в окремих регіонах, які увійшли в "червону" зону, спостерігаються деякі обмеження, проте бізнес продовжує працювати.

Нагадаємо, карантинні 8 тисяч почали виплачувати українським підприємцям в якості державної допомоги в грудні минулого року. Деяким їх виплатили вже в січні нинішнього, 2021, року. Реєстрація ФОПів на виплати тривала до 31 грудня.

Однак, незважаючи на допомогу від держави, ФОПи все одно вийшли на майдан протестувати проти січневого локдауна. До речі, під час локдауна багато підприємців не дотримувалися вимог карантину. Зокрема, не дотримувалися карантину й на лижному курорті "Буковель", який згодом став розсадником коронавірусу на території Західної України. Там тоді спостерігався величезний наплив туристів не лише з України, але й із сусідніх країн.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть